Zvonku možno nenápadný podnik ukrýva vnútri príjemný interiér a čarovnú ponuku špecialít s perfektne načapovaným pivom. Nachádza sa v Trnave na Trstínskej ceste blízko Kalvárie a bývalého cukrovaru a počas leta ho od križovatky nájdete tak, že vám do očí udrú veľké červené slnečníky pivovaru Bakalář. Viacúrovňový interiér ponúka príjemné sedenie, pričom hneď na vstupe vás ohromí obrovská pizza pec.
Ak sa v Trnave rozhodnote ísť na burger a poctivé pivo, tak jedna z najlepších možností vám jednoducho musí výjsť Merkur Pub. Burger menu je tvorené zo špeciálnej ponuky ako aj štandardizovanej stálej ponuky. Na pípach je Bakalář a Hauskrecht so svojími spodne kvasenými pivami. Sú to veľmi osviežujúce české ležiaky a celkový pomer cena vs. výkon je tuto výborný.
V špeciálnej ponuke burgrov nájdete aktuálne:
- Kačací Burger (kačacie trhané, červená cibuľa, cibuľová omáčka)
- Cheddar Burger (cheddar, cheddar omáčka)
- Cviklový Burger (cvikla, niva, rukola)
V štandardnej ponuke burgrov nájdete tieto kúsky (v zátvorke uvádzam iba vybrané špeciálne ingrediencie):
- Pikant (jalapeňo, piri piri dip)
- Italia (prosciuto, mozarrela, rukola)
- Pommes (hranolky, vajce)
- Halloumi (syr halloumi, dijónska majonéza)
- Pido (slanina, niva, smažená cibuľa)
- Pulled Beef (trhané hovädzie mäso)
- Herburger (hermelín, bacon majonéza)
- BBQ (slanina, niva, gouda, BBQ dip)
- Bacon (slanina, volské oko, BBQ omáčka)
- Merkur (medová majonéza, rukola)
- Jojo (slanina, karamelizovaná cibuľka, jalapeňo)
Ku všetkým burgrom sa podávajú belgické hranolky, cibuľové krúžky a tatárska omáčka. V ponuke je aj Double burger. Pred krátkym časom som bol osobne pozrieť Merkur Pub, kde ma kuchár previedol prípravou burgru – špeciálu Cheddar burger. Priznám sa, že mi tak navnadil chuťové poháriky, že som sa nevedel dočkať, kedy dorobím foto a video a pustím sa do burgra. Ten obsahoval vynikajúci na žemli pripečený americký syr Cheddar, špeciálnu Cheddar omáčku a chutné šťavnaté hovädzie mäsko Angus zo slovenského býčka v žemli z Dobrej pekárne. Priznám sa, že sa mi veľmi páči príloha – chutné belgické hranolky sú pri každom burgri doplnené o výborné cibuľové krúžky. Celý tento burger špeciál bol teda parádny zážitok a to je tam pokaždé. Príďte a presvedčte sa sami. Ja som zostal veľmi príjemne ohromený.
Ostatné menu je zostavené z klasických jedál, ako aj z jedál, ktoré sú ovplyvnené súčasnými gastrotrendmi. Špecialitou podniku sú pečené rebrá ako aj spomínané burgre a výborná pizza, ktorá je pečená v talianskej peci Marana Forni. V ponuke nájdete aj sezónne špeciály ako jedlá zo špargle či tekvice, jarmočnú ponuku či denné menu.
Do ponuky služieb patria:
- kvalitné gastro služby
- A la Carte menu
- Pizza z talianskej pizza pece Marana Forni
- Denné menu
- Usporadúvanie spoločenských akcií (oslavy, promócie, firemné akcie)
Našou víziou je pristupovať ku každému zákazníkovi jednotlivo a využívať čerstvosť a sezónnosť potravín. Vďaka expresnej komunikácii chceme byť spoľahlivým partnerom a chceme byť miestom, kde sa budete dobre cítiť.
Gastro história majiteľov rodinnej firmy siaha už o generáciu do minulosti, keď ich dedko krčmárčil v dedinke Špačince pri Trnave. Starší z bratov Peter Čahoj vstúpil do podnikania v roku 2003, keď otvoril prevádzku VOZOVKA HILL na Čulenovej ulici v Trnave ktorá funguje dodnes a ponúka klasický koncept tradičnej krčmy s dôrazom na kvalitu piva a rýchly servis. Jeho mladší brat Daniel sa pridal do podnikania v roku 2012 a spolu otvorili prevádzku MERKUR PUB & RESTAURANT na Trstínskej ulici s víziou ponúkať gastro služby vo forme A La Carte menu spojenú s rozvozom pizze a jedál.
V roku 2018 otvorili svoju tretiu prevádzku VODAREN craft bistro na Okružnej ulici v Trnave, s myšlienkou ponuky príjemného priestoru s kvalitnou gastro ponukou. Dôraz bol zameraný na priemyselný dizajn, spojený s ponukou klasických pivných ležiakov spolu v kombinácii s pivami z remeselných pivovarov.