Nové trnavské PRENGO craft bistro inovuje a vsádza na široký výber pív, online predaj a koncept šťastného príbehu obilia

V čase, keď gastro sektor na Slovensku trpí a mnoho prevádzok sa dočasne či natrvalo zatvára, nájde sa aj pár príkladov, kedy gastro podnikatelia idú proti prúdu a otvárajú nové prevádzky. Toto je aj prípad nového PRENGO craft bistro, ktoré v Trnave otvoril majiteľ ďalších 4 gastro prevádzok v meste. Vsadil pritom na inovácie a “Šťastný príbeh obilia” – chlieb a pivo. Recept na úspech v týchto ťažkých časoch je jednoduchý – zaťať zuby, makať, inovovať, prinášať nové veci a vydržať.

Industriálny štýl, vysoké priznané stropy, drevo, štýlové LED osvetlenie, kov a hrubé múry. To všetko je súčasťou štýlu, ktorý vytvára aj napriek svojej “priemyselnej” atmosfére príjemný pocit, ktorý nadobudnete či už pri krátkej návšteve kvôli kúpe chleba a pečiva, alebo pri posedení s kamarátmi pri výbornej káve či večer pri pive. Jednoduchý gastro koncept so širokou ponukou pív, úzkym výberom zaujímavých pochutín ku pivu či pestrou ponukou prémiových vín a alkoholu. Vďaka rannej ponuke čerstvého chleba a pečiva už od 7. hodiny ráno a jednoduchých raňajok tak koncept craft bistra ponúka možnosť posedenia v podstate po celý deň, od rána do večera.

Presuňte svoj HOME OFFICE do štýlových priestorov PRENGO craft bistro, milý personál sa postará o vaše pohodlie

Na svoje si môžu prísť nielen kávičkári, vínkari a pivári, ale aj tí ľudia, ktorí sú odkázaní na home office a nebaví ich celý deň sedieť doma, nakoľko v atmosfére craft bistra sa veľmi dobre pracuje a sústredí na prácu. Ak zoberieme do úvahy fakt, že pekári idú na zmenu už o desiatej hodine večer, craft bistro je v neustálej prevádzke.

Špecifickou a v Trnave jedinečnou vecou je výroba a predaj Nopalového chleba. Recept, ktorý bol na základe licencie zapožičaný, je pri pečení starostlivo dodržiavaný tak, aby vznikol vskutku jedinečný chlieb s veľkým podielom vlákniny (a to až vyše 9%). Čo je to však ten nopal? Ide o opunciu, inými slovami jedlý kaktus, z Mexika, z ktorého vznika biokoncentrát a vo finále nopalová múka. Tá obsahuje na 1 gram až 67% vlákniny. Chlieb je plný vitamínov, dlho vydrží a je aj veľmi chutný. Je to skutočný KRÁĽ VLÁKNINY. V ponuke je klasický a cibuľový, ako aj nopalový rožok. Ku pečivu sa v ponuke pridal aj nopalový ovocný čaj či nopalové cestoviny.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa PRENGO craft bistro (@prengocraftbistro)

 

Inovácia vo forme online obchodu

V rámci inovácie, ktoré majiteľ priviedol do podniku, je prepojenia podniku s online predajom. Preto v decembri spustil internetový obchod, v ktorom si môžu zákazníci nakúpiť okrem čerstvého chleba a pečiva aj ďalší doplnkový tovar. Ide najmä o remeselné pivo, syrové či mäsové výrobky, mestský trnavský med a tiež aj nopalové produkty. Objednávky doručuje osobne v rámci Trnavy nasledujúci pracovný deň.

Široká ponuka piva

Pivné menu je tvorené prevažne dobrým pivom z Rakovníka, pivom Bakalář, vrátane ich značiek Pražačka a Černovar. Od prvého dňa otvorenia v októbri 2021 bola do ponuky zaradená aj obľúbená Polotmavá IPA 14° od českého minipivovaru Nachmelená Opice. Toto pivo sa overilo na výčapoch všetkých pivných podnikov, ktoré majiteľ v Trnave má a aj v Prengu sa stalo veľmi obľúbeným. Pre naše nežnejšie polovičky je v ponuke špeciál – Višňový porter od českého minipivovaru Kocour – Varnsdorf. Ponuku čapovaných pív dopĺňa aj minipivotéka s výberom rôznych remeselných špeciálov, v ktorých základ tvorí pivo zo slovenského remeselného pivovaru General v 0,5l plechovkách.

V rámci projektu BYŤ NA PIVE JE VÝHRA, ktorého je Prengo súčasťou, sa podporuje pozitívny vzťah ku myšlienke, že pre všetkých pivárov je byť na pive výhrou v týchto ťažkých časoch. Je to však výhrou aj pre samotných majiteľov pivárni, pretože je za posledné 2 roky gastro podnikanie veľmi náročné. Pre udržanie si stálych zákazníkov sa jednak musia gastro podnikatelia neustále prispôsobovať aktuálnej pandemickej situácii a rôznych opatreniam a navyše veľmi kostrbato plánovať marketing a svoj produkt tak, aby z toho všetci vyšli víťazne. Aby bol aj zákazník spokojný a aby samotný podnikateľ prežil. V septembri 2021 sa zorganizovala zaujímavá súťaž o hodnotné ceny vo všetkých 4 trnavských podnikoch, ktoré majiteľ vlastní. Projekt však neskončil a v roku 2022 je myšlienka projektu stále aktuálna.

Pochutnajte si na výbornej klobásovo-slaninovej či syrovej doske

Aj keď PRENGO craft bistro nie je reštauráciou, ponúka niečo pod zub. Zákazníci si môžu pochutiť či už na nakladanom hermelíne, ako aj na výbornom mäsku či syru na tradičných doskách. V ponuke je klobásovo-slaninová doska, syrová či syrovo-prošutová doska.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa PRENGO craft bistro (@prengocraftbistro)

Ak by ste mali chuť na čerstvé pečivo a výborné pivo, zájdite do PRENGO craft bistro otvorené od pondelka do soboty od 7:00 a v nedeľu od 14:00.

Tvoje hodnotenie?

Klikni na hviezdičku pre hodnotenie

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení: 4

Zatiaľ žiadne hodnotenie! Buď prvý/á hodnotiteľ

Ďakujeme za pozitívne hodnotenie

Sledujte nás na sociálnych sieťach!

Mrzí nás vaše negatívne hodnotenie

Vaša spätna väzba je dôležitá

Napíšte nám, čo môže byť lepšie

Nájdi nás na sociálnych sieťach

Objavuj Živé Pivo na Slovensku

Na našom webe nájdeš sekciu "PODNIKY", kde je zoznam rôznych pivných podnikov s remeselným pivom. Vo vyhľadávači zadaj rôzny typ pivného zážitku - napr. jedlo v regióne "Burger Orava" a ponúkne ti všetky podniky na Orave, kde si môžeš dať výborný burger a poctivé remeselné pivo. Vyskúšaj si to a naplánuj si pivné výlety po Slovensku

Od našich partnerov

Close Menu
×
×

Cart