Plechovky im doslova vybuchujú v rukách, až sa ku tomu musel vyjadriť aj samotný pivovar

Možno si poviete, že stávajú sa aj horšie veci, avšak tento fenomén sa tu objavil už niekoľko krát a to len krátko po tom, čo sa v Kauflande realizovala doslova pivná revolúcia. Ten totižto zaradil do chladeného regálu dokopy až 104 pív od 29 remeselných pivovarov na všetkých 70 svojich filiálok. Nemenovaný pivovar z Bratislavy je jeden z tých, ktorý dá sa povedať zo dňa na deň získal celoslovenskú distribúciu pív, čo je pre ich rozvoj veľká vec. Objavilo sa už viacero správ, že práve ich pivá ľuďom doslova vybuchujú v rukách. Mnoho pivných fanúšikov tento záhadný jav vysvetľujú vtipne po svojom a na otázky nespokojných zákazníkov odpovedal aj samotný pivovar. Musíme uznať, humor ich neopúšťa.

Dobrý večer chcem sa spýtať kúpil som si dnes toto pivo v kaufe v RK o chuť nejde ale nestalo sa niekomu že mu v rukách vybuchlo ? Mne pred chvíľou pri otváraní vybuchlo a celé vytieklo neviem kde sa stala chyba ďakujem za info pekný večer.” – píše jeden z “poškodených” pivárov na skupine Bratstvo pípy, ktorá je na facebooku veľmi populárna. Ďalší, Matej, píše “Ja to stále hovorím, že pivovar ide bomby alebo skôr nitriansky kaufland?“. V komentároch sa objavili správy aj od ostatných, napr. Andrej píše, že aj jemu vybuchla plechovka sama od seba v batohu. Je to remeselné pivo naozaj živé, že si zrazu len tak vybuchne alebo kde je problém? 

Medzi (vtipné) rady či vysvetlenia slovenských odborníkov, ktoré nás najviac pobavili patria tieto úlovky:

  • pivovar asi pripravil seriu granatov 😃 uz tu bolo par podobnych vybusnych prispevkov
  • Mne sa zasa stalo, že keď som ho otvoril, tak rýchlo vytieklo do mňa
  • Mne tiež dva vybuchli, nie je to teda nič príjemné… Radšej pivo pijem ako utieram kuchyňu

Na otázky pivných fajnšmekrov odpovedal aj pivovar “Páni stáva sa to najčastejšie po zahriatí nad stanovených 7 stupňov. Ale samozrejme to nie je štandardná situácia, mrzí nás to a prijali sme opatrenia, aby sa to už neopakovalo. Všetci, ktorým sa to stalo napíšte priamo mne na obchod@————-.sk a budeme Vám to kompenzovať.” a vzápätí dodal “Citra je proste bombastické pivo”. Podľa nášho názoru je však teoreticky možné aj to, že sa naozaj s týmto tovarom v rámci distribúcie reťazca nemanipuluje s bielymi rukavičkami a po pretrasení pivných kartónov sa z nich stávajú takéto pivné “bombičky”.

Po ďalšom dotazovaní však pivovar ešte usúdil, kde môže byť problém: “Pivo bolo čerstvé, zjavne kvasnice ešte nestihli ukončiť svoju prácu a najmä po zachladení asi neklesli, nevyčírili tak ako mali a teda pri plechovkovaní sa dostali do menšieho množstva plechoviek.” – doplnil zástupca pivovaru.

Nuž možno si takto ľudia nepredstavujú “živé” remeselné pivo a aj keď to niektorých môže pobaviť, iných to zas môže naštvať. Pravda však je, že práve kvasinky robia to pivo živým a samotné teplo ich dokáže doslova oživiť a tuto aspoň vidíte, ako to vyzerá, keď kvasinky vstanú z mrtvých. Tak sa aj hovorí: “Sládok robí mladinu, kvasinky robia pivo“.

Poučenie?

  1. Nikdy si nekupujte len 1 plechovku, lebo keď vám strelí, musíte ísť znovu do obchodu
  2. Pivo si po kúpe v pivotéke či hypermarkete nechajte vždy nejakú dobu odležať
  3. Živé Pivo vždy skladujte v chlade (chladničková teplota 6-8°C), avšak počas pitia si ho kľudne nechajte mierne rukami zahriať na vyššiu teplotu – ukážu sa vám možno aj také chute, ktoré pri chladenom zaniknú

V každom prípade takto si predstavujem perfektný zákaznícky servis a komunikáciu medzi tou pravou komunitou pivárov a pivovarom.

Aj pri náhrade škody si pivovar zachováva zmysel pre humor (foto od Mateja z komunity)

Na zdravie

Viac o ponuke pív v Kauflande tu:

Tvoje hodnotenie?

Klikni na hviezdičku pre hodnotenie

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení: 0

Zatiaľ žiadne hodnotenie! Buď prvý/á hodnotiteľ

Ďakujeme za pozitívne hodnotenie

Sledujte nás na sociálnych sieťach!

Mrzí nás vaše negatívne hodnotenie

Vaša spätna väzba je dôležitá

Napíšte nám, čo môže byť lepšie

Nájdi nás na sociálnych sieťach

Nezaradené

Beer Station Fest opäť v Tržnica Nivy!

  Pozývame vás na ďalšie pokračovanie festivalu remeselých pív – BEER STATION FEST.Zavíta k nám opäť viac ako desať pivovarov zo Slovenska, Čiech a Poľska. 

Aktuality

6. Narodeniny Beer Station

Ahojte kamoši 🙂 Pozývame vás na prvú tohtoročnú Beer Station Párty, ktorá sa ponesie v duchu našich 6 narodenín 🎂 a bude to poriadne veľká párty

Objavuj Živé Pivo na Slovensku

Na našom webe nájdeš sekciu "PODNIKY", kde je zoznam rôznych pivných podnikov s remeselným pivom. Vo vyhľadávači zadaj rôzny typ pivného zážitku - napr. jedlo v regióne "Burger Orava" a ponúkne ti všetky podniky na Orave, kde si môžeš dať výborný burger a poctivé remeselné pivo. Vyskúšaj si to a naplánuj si pivné výlety po Slovensku

Od našich partnerov

Close Menu
×
×

Cart