Do stálej ponuky pív v Beer Station v Trnave sa znovu zaradí najikonickejšie pivo z pivovaru Wywar – JOZEF II. 10°. V rámci októbrovej ponuky v Trnave nájdete tiež stálice ako Vandal IPA 14° od piešťanského pivovaru ŽiWELL, Clock APA 12° od pivovaru Clock, Oktoberfest bier 13° od Erdingeru a konečne už aj novú várku India IPA 15° od brnenského pivovaru Lucky Bastard.
“Základom našej produkcie je desiatka spodne kvasená, čiže tradičné výčapné pivo Jozef II. Je to v podstate základom produkcie každého pivovaru, pretože desiatka je všeobecne na Slovensku medzi konzumentmi veľmi obľúbená. Toto pivo je zvláštne aj tým, že používame omnoho vyššie množstvo chmeľu a tým pádom aj horkosti do tohto piva ako je u iných desiatok, ktoré sú na trhu.” – uvádza Martin Kadlec, spolumajiteľ pivovaru Wywar.
Medzi viac než 150 vyrobených pív sa v pivovare Wywar zaradili aj také, ktoré získali prvé miesta na prestížnych súťažiach Pivná korunka či Zlatá pivná pečať. “Spolupracujeme externe s viacerými sládkami, napríklad s Tomášom Březinom, ktorý aj k nám priniesol aj, spolupracoval pri príprave piva, ako je IPA Screaming Bitch 15° či 15 Years in Hell, ktoré takisto sú veľmi populárne na slovenskom trhu a dostávajú sa do stálej produkcie aj u nás a takisto aj v prevádzkach, kde ho teda je možné zakúpiť.” – dopĺňa Martin Kadlec.
Spomínané pivá môžete ochutnať aj v prevádzkach Beer Station, kde vám chutné pivo načapujú do fliaš, a tie si môžete odniesť so sebou. V priebehu jesene sa na prevádzke vystrieda viacero rôznych pív od pivovaru Wywar, najmä obľúbené vrchne kvasené pivá a vynikajúce ležiaky, okrem spomínaného Jozefa. Spolu so zaradením Jozefa do ponuky sa na prevádzke objavia aj rôzne špeciály od Damián Beer&Ale, ako aj rôzne pivá od českého pivovaru Permon, či chorvátskeho The Garden či iných špeciálov od daného distribútora.
Zvyšovanie kapacity výroby v Holíči
“Neustále sa snažíme počúvať našich zákazníkov, aké sú spätné ohlasy, čo im všetko chutí a s našim pivovarom sa preto chceme ďalej posúvať, chceme postupne zvyšovať našu kapacitu a skvalitňovať naše pivo, aby aj naďalej bolo veľmi obľúbené, pretože každý takýto úspech nás veľmi teší.” – uvádza Martin Kadlec na otázku, čo nové sa chystá vo Wyware v budúcnosti.
“Rád by som vás srdečne pozval do Holíča, do reštaurácie Jozef II. a do pizzérie a pivovaru a tiež vás pozývam do všetkých prevádzok, kde čapujú remeselné pivo Wywar a tiež do Beer Station, kde vám vedia čerstvé pivo načapovať priamo do fľaše.” – pozýva Martin Kadlec z pivovaru Wywar.