Bistro Redcock vlastní rodina Vörösovcov, ktorá sa rozhodla po takmer 20 rokoch svoju taliansku reštauráciu kompletne prerobiť a rebrandovať. Urobili dobre, lebo aj vďaka dobrej polohe na Panónskej ceste v Bratislave majú veľkú šancu na úspech. Prerobili vnútorné priestory, doplnili menšiu terasu a na výčap aj do mini chladničky sa rozhodli umiestniť živé pivá z remeselného pivovaru General. Ich doménou je okrem denného menu aj pizza, burger ako aj ďalšie grilované špeciality vrátane grilovanej chobotnice.
“V máji roku 2020 sme sa rozhodli, že začneme s prerábkou priestorov, čo bola iniciatíva môjho syna Richieho” – uvádza pán Vörös. Ako spomínal pri osobnom rozhovore, do prerábky sa pustili vlastnými rukami a čo najviac prác sa snažili urobiť svojpomocne, aby im ostalo dosť finančných prostriedkov na nutné investície, ktoré boli nútení riešiť skrz externých dodávateľov. “Snahou bolo recyklovať maximum materiálov, preto aj dosky na čelnej strane barového pultu sú zrecyklované dosky z pôvodnej podlahy.” – doplňa Richie, ktorý spolu s rodičmi naplno maká na rozbehnutí nového konceptu Bistra. Skrz náročné pandemické obdobie trvá množstvo vecí pomalšie, ako bol zámer, avšak rodina Vörösovcov dúfa, že sa podarí všetko dokončiť do konca tohto roku, aby boli na novú sezónu 2022 plne pripravení.
V rámci pivného menu chce ísť bistro novým a náročnejším smerom. Na výčape nájdete iba pivá z produkcie bratislavského remeselného pivovaru General, ktorý sa stal súčasťou konceptu značky a po kompletnom dokončení prerábky priestorov bude bistro pôsobiť akoby “vlajková loď” pivovaru. Na bare pribudne v jeho čelnej strane veľká vrtuľa na kolesách symbolizujúca logo pivovaru, ktoré vychádza zo Štefánikovho lietadla a celý bar z prednej strany bude pôsobiť ako také malé lietadlo. Už teraz môžete nájsť na bare aj širšie portfólio plechovkových pív pivovaru General a to čapované sa dopĺňa vždy čerstvé podľa aktuálnych zásob. To sa čoskoro umiestní aj do chladiacich boxov, ktoré sú pre remeselné pivá nevyhnutnosť.
Do bistra Redcock môžete počas dňa zájsť na obedové menu a vybrať si prevažne zo 4 možnosti jedla vrátane polievky a večernú A la Carte ponuku dopĺňa ešte tento týždeň aj špeciálna akcia – krídelká s pollitrom piva Grunt len za 4,90 eur (platí do stredy 15.9.2021). Večerné A la Carte menu pripravujú vždy na isté obdobie a nesmie v ňom chýbať výborná pizza, burger či grilované špeciality, vrátane grilovanej chobotnice. Na výber nájdete až 22 druhov pizze, z ktorých Richieho najobľúbenejšia je Provenciale.
Príďte na pivko a výborné jedlo do Redcock v bratislavskej Petržalke. Otvorené je každý deň okrem nedele (v sobotu iba do 17:00). Všetci ste vrelo vítaní! Rodine Vörösovcov držíme prsty, aby čo najskôr dokončili zvyšné prvky redizajnu a prerábky.