Ako vznikla myšlienka založiť vlastný pivovar? „Od malička ma fascinovala výroba piva a vína, a ako vieme, pivo je najstarší nápoj. Aj preto má priťahovalo pivovarníctvo, lebo je to jedno z najťažších a najzaujímavejších remesiel a je veľmi náročné sa k nemu dostať,“ myslí si majiteľ pivovaru Zámčan v Nových Zámkoch (región Dolná Nitra, Slovensko). Ten by mal mať kapacitu 700 hektolitrov piva ročne. Nemá však zostať len pri nej. V Nových Zámkoch už myslia aj na ďalšie roky. „Do budúcnosti je pivovar nastavený na rozšírenie kapacity na približne 3000 hektolitrov. Máme záujem ho rozširovať a predávať produkciu aj do iných prevádzok,“ hovorí Tibor Hlavička.

Objavte na obzore dobrodruha, v ktorom sa spája šarišská iskra a piešťanská živelnosť
V piatok bola na Salóne Piva Summer Edition v Bratislave výnimočná premiéra. Svoje pivné svaly napli sládkovia z 2 pivovarov – Peter Demko z piešťanského