Začali sme variť pivo ako domovariči pre vlastnú spotrebu a blízke okolie. Vtedy sa pivo volalo Komanč. Sme minipivovar v Senici (región Záhorie, Slovensko).
Zväčša sme varili vrchne kvasené pivá ako Pale Ale, Weizen a podobne, nakoľko v domácich podmienkach boli pre ležiaky ideálne teploty len v zimných mesiacoch. Mali sme varnu o objeme 100L, čo po chvíli bolo nedostatočné. Ľuďom pivo chutilo a tak sme sa rozhodli, že postavíme pivovar. K dispozíci sme mali vlastné priestory Pivárne u Albína, ktorá funguje už vyše 20 rokov. Rekonštrukcie interiéru “hospúdky” trvali viac ako 3 týždne. Museli sme postaviť úplne novú budovu, ktorá dnes slúži na hlavné kvasenie a ležanie piva. Po ukončení stavebných úprav sme v apríli 2013 otvorili v Senici pivovar. Nový pivovárek, tak aj nový názov a od vtedy sa pivečko aj pivovar volá Štramák. Disponujeme varnou o objeme 600L. Varíme dekokčným aj infúznym rmutovacím spôsobom. Postup volíme podľa typu vyrábaného piva. Studená výroba piva prebieha v otvorených kvasných kadiach (spilkách) a dokvasuje v ležiackych tankoch a následne vyzreté pivo stáčame do sudov a čapujeme.