Fraštacký pivovar, známy široko-ďaleko, bol založený v roku 1722 Jozefom Erdödym. V tom období sa pivo nevarilo iba pre Hlohovec, ale aj pre širšie okolie. Od 19. storočia bol pivovar v prenájme – najskôr ho prenajímali Židia, od roku 1907 sa jeho krátkodobým majiteľom stal Jozef Műller, ktorý obohatil hlohovecký pivný svet o 10° a 12°, či tmavú 10°, 13°či 16°. Ročná produkcia sa v tom období pohybovala okolo 15 000 hektolitrov. Dnes známy Hlohovecký pivovar zíva prázdnotou. Jeho dianie sa od 3.5.2011 premiestnilo do Trakovíc, kde vznikla idea vybudovať nový pivovar. Tradíciu obľúbeného pivka znovu oživil v roku 2019 posledný riaditeľ hlohovského pivovaru Ing. Daniel Vopát.
Hlohovecký ležiak si znovu získal priaznivcov a to nás motivovalo k tomu, aby sme známy filtrovaný a pasterizovaný svetlý ležiak obohatili o 10°, 11°, 12° a tmavú 13°. Pomocou modernej technológie varenia a kvasenia v CK tankoch sme dekokčnou plzenskou dvojrmutovou metódou, spodným kvasením a dlhodobým ležaním vytvorili jedinečnú radu filtrovaných a nepasterizovaných ležiakov pod záštitou trakovického remeselného mikropivovaru SMADNA TAVA v obci Trakovice (okr. Hlohovec, región Dolné Považie, Slovensko). Náš pivovar sa špecializuje na výrobu vrchne i spodne kvasených pív, ale predovšetkým na výrobu ležiakov. Našim cieľom je robiť radosť milovníkom piva kvalitným, vynikajúcim, remeselným pivom podľa jedinečných receptúr.