Bratislavský Meštiansky pivovar (Bratislava, Slovensko)
„Daj Boh šťastia“, zdravia sa tak aj sladovníci a toto heslo je tiež vo várni. „Proces varenia nášho piva sa začína výberom najkvalitnejších surovín. Varenie prebieha klasickou technológiou dvojrmutovým spôsobom za použitia tradičných surovín: sladu, vody, chmeľu a kvasníc, nič iné sa doň nepridáva. Varí sa výlučne z toho najkvalitnejšieho chmeľu, pochádzajúceho zo Žateckej oblasti, voda použitá na výrobu sa filtruje a upravuje. Naše pivo je pivo plzenského typu, vyrába sa štandardným procesom spodnej fermentácie,“ vraví sladovník Peter Pramuk.
Okrem najkvalitnejšej technológie, tkvie proces výroby piva aj v duši troch majiteľov – pivných nadšencov, ktorí pred niekoľkými rokmi obzerali po svete koncepty minipivovarov s reštauráciami. Oni požadovali, aby bolo pivo horké presne podľa ich chuti. A to páni sladovníci Brauner a Pramuk dokonale vystihli.
V ponuke jedál (okrem Denného menu) nájdete:
- hermelín
- tatarák
- krídelka
- steak
- rebierka
- iné