Veľký prehľad e-shopov s remeselným pivom s dodaním na Slovensko

Ocitli sme sa na konci roku 2020, ktorý bol pre fanúšikov remeselného piva aj napriek kríze naozaj veľmi pestrý. Radi by sme na tomto mieste zosumarizovali to, ako sa predaj remeselného piva na Slovensku zdigitalizoval a prinášame pre vás kompletný prehľad možnosti nákupu remeselného piva online. Túto e-commerce pivnú scénu sme nielen podporili našim vlastným e-shopom, no aj pozorne sledovali celkový vývoj, vrátane správania zákazníkov, vývoja web stránok pivovarov či rozvozov piva v čase krízy.

Celý prehľad by sme rozdelili do 3 častí:

  • E-shopy slovenských pivovarov (16) – nájdete v TRŽNICI
  • Slovenské e-shopy – distribútori a samostatné projekty (12)
  • Zahraničné e-shopy s dodaním piva na Slovensko (6)

Ponuka pív v e-shopoch slovenských pivovarov

Kým v roku 2019 malo vlastný e-shop len pár pivovarov, v roku 2020 sa počet e-shopov pivovarov výrazne navýšil. V minulom roku si pamätáme len e-shop piešťanského pivovaru Žiwell. Aktuálne vieme o 9 e-shopoch, z ktorých však len niektorí dodávajú pivo zákazníkom po celom Slovensku. Niektorí totiž zaviedli e-shop iba ako istú formu objednávky piva pred osobným závozom v regióne, na vopred stanovenej trase, prípadne len pre osobný odber. Samozrejme, v pandemickom roku 2020 sa tieto možnosti dosť menili a vyvíjali, pretože sa každý musel flexibilne prispôsobovať aktuálnym opatreniam. Všeobecne vzaté, žiadne opatrenia v tomto roku neobmedzili činnosť kuriérov a e-shopov, či predaj alkoholu ako takého.

Pred pandémiou sme pozorovali fakt, že mnoho pivovarov nemalo ani len vlastnú webovú stránku či doménu, resp. ak ju mali, tak bola príliš zastaralá alebo nefunkčná. To sa v tomto roku výrazne pohlo dopredu a teší nás, že viacero pivovarov investovalo do tejto oblasti finančné prostriedky. Páčia sa nám nové webové stránky pivovarov General, Beer Bros, Berhet, Hellstork, Stupavar, Liptovar, Jama či Vršky. Naopak, sú aj také pivovary, ktoré vo vývoji webových stránok či e-shopov technicky zaostávajú, ako napr. Wywar, Hvezdoň či napr. úplne chýbajúca stránka pivovaru Čierny kameň.

Na našej pôvodnej stránke eshop.zivepivo.sk sme využili jej funkcie na prezentáciu pív slovenských pivovarov v tzv. Tržnici. Odteraz sa pri pivách dostanete po prekliku na detail piva a následne tlačidle “Kúpiť” na stránku e-shopu pivovaru, kde si to pivo môžete kúpiť. Nakoľko systémy nie sú prepojené, nie je možné garantovať dostupnosť daných pív. Zároveň sú niektoré pivá prepojené len na samotný e-shop a nie na produkt v ich e-shope. Ponuku pív budeme podľa časových možností priebežne aktualizovať.

Update tabuľky ku 30.12.2020. V prípade, že viete o ďalších e-shopoch slovenských pivovarov, napíšte nám na kontakt@zivepivo.sk. Platí aj pre pivovary v tabuľke v prípade záujmu o opravu informácie.

Zoznam URL linkov: pivovargeneral.sk, pivojama.eu, stupavar.sk, hellstork.sk, ziwell.sk, sandorf.sk, uabela.sk, liptovar.sk, herrenwald.sk, pivovarkarpat.sk, pivovarsmadnatava.sk, berhet.sk, pivovargalgan.sk, pivnywellness.sk, sessler-eshop.sk a eshop.krebs.sk.

Slovenské e-shopy (distribútori a samostatné projekty)

Medzi dlhodobo najznámejších patrí drinkshop.sk, ktorí majú aj svoju distribúciu, avšak už zďaleka nie sú jediní. Po niekoľkých pokusoch rôznych projektov sa stabilne drží napr. Podvrchnákom.sk, ktorý má aj svoju pivotéku v Leviciach. Do zoznamu e-shopov dávame len tie, ktoré majú možnosť si vybrať pivo na webe a poslať objednávku elektronicky (t.j. rozvozy na základe formulárov nezahŕňame do prieskumu).

Do zoznamu sme zahrnuli len e-shopy, ktoré ponúkajú vo väčšine remeselné pivo z nezávislých pivovarov. 

Zoznam URL linkov: drinkshop.sk, podvrchnakom.sk, remeselneprodukty.sk, hoppyness.sk, beerstation.sk, salonpiva.beer, nasepivo.sk, bevmarket.sk, pivnapohotovost.sk, presporskapivoteka.sk, pivorozvoz.sk, bavarian.sk, 100piv.sk

Zahraničné e-shopy s dodaním na Slovensko

Nájde sa aj zopár zahraničných e-shopov, ktorí sú schopní zaslať tovar na Slovensko formou medzinárodnej siete kuriérov alebo pošty. Nedávno sociálnymi sieťami letela reklama poľského e-shopu IPIWO.PL a tiež možnosť si objednať advnentý kalendár Brewdog, ktorý však aktuálne službu medzinárodného závozu neposkytuje. Vybrali sme z ponuky zahraničných e-shopov jeden belgický e-shop Beergium, ktorý má širokú ponuku a možnosť objednať si na Slovensko (dovoz za 15,99 eur pri minimálnej objednávke 25 eur bez DPH). Ponuku dopĺňame o ďalší poľský, chorvátsky a nemecký e-shop s dodaním na Slovensko.

Zoznam URL linkov: ipiwo.pl, beergium.com, piwnemosty.pl, beyondbeer.de, thewineandmore.com, Beer in Cans (CZ).

Ak máte tip na nejaký ďalší zahraničný e-shop, ktorý ste našli a možno aj skúsili, napíšte nám a my ho zaradíme do zoznamu.

Zo správania našich zákazníkov sme spozorovali potrebu stále objavovať nové pivá a v rámci svojich objednávok aj striedať e-shopy. Zákazník remeselného piva pravdepodobne nikdy nebude nakupovať len na 1 e-shope. Samozrejme v prípade, že každý z týchto e-shopov má širokú a stále meniacu sa ponuku pív zo Slovenska a zahraničia, tak má veľkú šancu získať si priazeň.

Veríme, že tento prehľad pomôže zorientovať sa v ponuke nielen nadšencom remeselného piva, ale aj rôznym podnikateľom v oblasti piva, aby si urobili prehľad. Ponuka sa stále mení a tento prehľad platí ku dňu spracovania, t.j. 30.12.2020. Zároveň netreba zabúdať na to, že viacero ďalších slovenských pivovarov síce nemá e-shop, možno ani web, ale robia aspoň osobný rozvoz vo svojom regióne, ktorého aktuálne podmienky a ponuku komunikujú na svojich sociálnych sieťach. V novom roku skúsime ešte aktualizovať zahraničné e-shopy o ďalšie, vrátane tých českých, ktoré sú schopné zavážať slovenský trh.

Tvoje hodnotenie?

Klikni na hviezdičku pre hodnotenie

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení: 0

Zatiaľ žiadne hodnotenie! Buď prvý/á hodnotiteľ

Ďakujeme za pozitívne hodnotenie

Sledujte nás na sociálnych sieťach!

Mrzí nás vaše negatívne hodnotenie

Vaša spätna väzba je dôležitá

Napíšte nám, čo môže byť lepšie

Nájdi nás na sociálnych sieťach

Nezaradené

Beer Station Fest opäť v Tržnica Nivy!

  Pozývame vás na ďalšie pokračovanie festivalu remeselých pív – BEER STATION FEST.Zavíta k nám opäť viac ako desať pivovarov zo Slovenska, Čiech a Poľska. 

Aktuality

6. Narodeniny Beer Station

Ahojte kamoši 🙂 Pozývame vás na prvú tohtoročnú Beer Station Párty, ktorá sa ponesie v duchu našich 6 narodenín 🎂 a bude to poriadne veľká párty

Objavuj Živé Pivo na Slovensku

Na našom webe nájdeš sekciu "PODNIKY", kde je zoznam rôznych pivných podnikov s remeselným pivom. Vo vyhľadávači zadaj rôzny typ pivného zážitku - napr. jedlo v regióne "Burger Orava" a ponúkne ti všetky podniky na Orave, kde si môžeš dať výborný burger a poctivé remeselné pivo. Vyskúšaj si to a naplánuj si pivné výlety po Slovensku

Od našich partnerov

Close Menu
×
×

Cart