Recepty s pivom: Pivný chlebík z mláta

Tento recept je náš domáci a môžete v ňom využiť všetko, čo vám po uvarení piva zostane – mláto, kvasnice, a aj pivo samotné.
My dvaja nie sme zrovna tí, čo jedia pečivo – nekonzumujeme ho vôbec. Ale keďže radi varíme, pečieme a vymýšľame, nedalo nám nevyskúšať chleba, kde by sme mohli “osadiť” všetko, čo máme radi. Chceli sme to ponúknuť rodine, ale popravde, dosť veľkú časť sme zožrali my sami
Ingrediencie:
  • Múka hladká chlebová | 1000 g
  • Mláto – vlhké| 500 g
  • Kvasnice recyklované tekuté | 80 g
  • Pivo domáce | 500 ml
  • Vlažná voda | 100 ml
  • Med domáci | 1 ČL
  • Soľ | 2 ČL
  • Ocot | 1 PL
  • Semienka a dochucovače podľa fantázie
Príprava:
Všetky ingrediencie by mali byť v izbovej teplote. Zamiesili sme spolu preosiatu múku a mláto. Do stredu sme naliali kvasnice (u nás to práve boli recyklované MJ M36, ale to je jedno). Na kvasnice sme naliali vlažnú vodu zmiešanú s medom. Vymiešali sme to v strede , teda sme zapracovali kvasnice a nechali 10 minút odpočívať. Potom sme tam naliali naše domáce pivko, pridali ocot, soľ, chia semienka (vy môžte dať pre chuť čokoľvek) a poriadne sme to pomiešali v mise. Na vrch sme poprášili trochu múky, zakryli misu utierkou a nechali odpočívať. Sledovali sme kysnutie, a z času na čas sme to celé premiešali, obrátili, aby sa vzduch dostal všade. Toto trvalo asi 7 hodín, a keďže nie sme moc trpezliví, v noci sme to rovno išli strčiť do rúry.
Pečenie:
  1. Rozohriali sme rúru na 250, spolu s dvomi plechmi ( jeden, na ktorý sme plánovali dať cesto, a druhý spodný, kde sme plánovali dať vodu,
  2. keď sa rúra vyhriala, na spodný plech sme vyliali pohár vody a na vrchný plech sme uložili cesto,
  3. 10 minút sme to takto piekli na 250°spolu s tou vodou na spodu,
  4. po 10 minútach sme vybrali preč plech s vodou, stlmili rúru na 180°a ďalej piekli 45 minút,
  5. skúška “správnosti” upečenia – poklopkali sme po vrchu chleba prstami, zvuk bol dutý, vizuálne bola kôrka v peknej zlatavej farbe, teda chleba bol upečený.
Výsledok:
Vyšiel nám obrovský, chutný, voňavý chlebík, ktorý fakt stojí za to vyskúšať a ktorým viete spraviť dobrú náladu nielen sebe, ale aj ostatným
DOBRÚ CHUŤ!
Viac o e-shope Maroma.sk so surovinami na výrobu piva nájdete tu.
#maroma #gastronomia #peciemezpiva
Parom

Ponuka a predstavenie pív pivovaru Parom

Predstavujeme pivá, ktoré sú aktuálne v ponuke pivovaru Parom. Pivo sa dá zohnať aktuálne vo fľaškovej forme a bežne aj v čapovanej forme v rôznych

PR článok

9 výhod nakupovania v online obchodoch

Ešte stále sa bojíte nakupovať v online obchodoch? Pripravili sme si pre vás 9 benefitov nakupovania na internete. Internet priniesol revolúciu a to nielen v

"Pivo bez paľenky, vyrucené peňeži"

Close Menu