V Nitre (región Ponitrie, Slovensko), ktorá patrila medzi mestá historicky späté s varením piva, bol pivovar zatvorený už niekoľko rokov. Remeselné pivovary iba postupne zapúšťali korene a väčšina Slovenska bola prevalcovaná unifikovanými europivami. Ísť na pivo znamenalo, že sme veľa času prediskutovali o tom, aké pivo by sme chceli piť.
Spustenie pivovaru je finančne náročný proces, preto naše začiatky boli klasické „domavaričské“ kúpili sme si testovaciu technológiu, ktorá nám umožnila navariť 20 l. várku piva, neskôr sme pridali prvú „malú varňu“, kde sme boli schopní navariť prvé KEGy. Keďže ohlasy na naše snaženie boli pozitívne rozhodli sme sa vylepšiť technologický proces a zväčšili sme výrobu na súčasnú produkciu, ktorá nám umožňuje navariť 1000 litrov piva na jeden cyklus.