Medový Belgičan z Bavorska

Bavorský pivovar Brauhaus Riegele sa s pivom vie vyhrať. Okrem tradičných nemeckých pivných štýlov napríklad pre vrchne kvasené pivá používa trapistické kvasinky a svoje pivá necháva dozrievať v sudoch od kadečoho. Poďme ochutnať jedno takéto s dosť nevýraznou etiketou (vďaka Ixo za šaržu z marca 2017!).

Táto špecialita vďačí za svoju chuť pridaniu medu a 12 mesačnému sekundárnemu kvaseniu trapistickými kvasinkami.

Riegele BierManufaktur Dulcis 12 od Brauhaus Riegele

Štýl: Belgian Golden Strong Ale

Zloženie: Voda, sladový jačmeň, sladová pšenica, chmeľ, kvasinky.

ABV: 11 %

Aróma: Sladová, karamelová, medová, ale aj alkoholová. 8 / 10

Vzhľad: Pekná tmavozlatá farba, jemne zakalené. Krásna biela pena, dosť nestála. 4 / 5

Chuť: Viac sladová ako chmeľová s pekným prechodom od sladkosti k alkoholu. Ten tam je cítiť, ale je skrytý za sladkosťou medu a karamelu. K tomu jemnučké korenisté tóny, ale aj jablková štrúdľa. 13 / 20

Pocit v ústach: Ťažké telo. Mierne šumivé na jazyku. Mazľavé až lepkavé za medom. Pekne hrejivé. Vyrovnaná horkosť. 3 / 5

Celkový dojem: Med v pive aktívne nevyhľadávam a keby ho v tomto kúsku nebolo až toľko, krásne by vynikol Belgičan, ktorý je tam úplne v pozadí skrytý a vyčkáva. Tým by toto pivo aj pri 11 % alkoholu a hutnosti malo určite vyššiu piteľnosť a ŕíz. Takto všetko zaniká pod nánosom medu. 5 / 10

Bodovanie: 8 + 4 + 13 + 3 + 5 = 33 * 2 = 66 / 100

Parom

Ponuka a predstavenie pív pivovaru Parom

Predstavujeme pivá, ktoré sú aktuálne v ponuke pivovaru Parom. Pivo sa dá zohnať aktuálne vo fľaškovej forme a bežne aj v čapovanej forme v rôznych

"Pivo bez paľenky, vyrucené peňeži"

Close Menu